Ion Iliescu o inteapa pe Mona Musca: Unii care pana acum aveau gura mare impotriva comunismului se dovedeste ca sunt niste amarati de turnatori Se anunta un august fierbinte deopotriva pentru membrii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si pentru politicieni, ale caror dosare urmeaza sa fie reverificate.
Tot mai multe voci cer publicarea cat mai urgenta a acestor dosare, dupa ce saptamana trecuta deputatul PNL Mona Musca si l-a prezentat pe al sau intr-o conferinta de presa si a admis ca a semnat un angajament la Securitate, insa numai dupa ce informatii despre legaturile ei cu fosta politie politica au aparut in presa.
Colegul sau de partid, Cristian Boureanu, a solicitat "expres" tuturor liberalilor care detin functii publice sa ceara CNSAS, conform legislatiei actuale, sa-si vada dosarele si, ulterior, sa le puna la dispozitia publicului.
Deputatul considera ca acesta este "un exercitiu de transparenta pe care PNL este dator sa il faca" si "o sansa de a elibera scena publica romaneasca de reminiscentele otravite ale trecutului comunist". In acelasi timp, alti liberali solicita demiterea Monei Musca din toate functiile. Doi dintre apropiatii presedintelui PNL Calin Popescu-Tariceanu - cu care Musca se afla in conflict - au cerut demiterea ei pentru ca ar fi facut politie politica, desi un verdict oficial din partea CNSAS inca nu a aparut. Este vorba de presedintele organizatiei de Bucuguresti a PNL, Ludovic Orban, si liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu. De altfel, Orban a anuntat ca va discuta cazul Musca in interiorul filialei, acolo unde ea este membru cotizant, iar Antonescu va cere excluderea ei in prima sedinta a conducerii largite a partidului.
In sprijinul Monei Musca a vorbit ieri fostul presedinte liberal, Valeriu Stoica. "Onest ar fi ca justitiarii din PNL sa astepte cel putin decizia CNSAS in