Lucrarile Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) nu pot continua deoarece terenul se afla inca in litigiu, dosarul fiind in recurs, au afirmat ieri avocatii lui Ion Radu Fotino, cel care revendica 26,5 hectare din cartierul in constructie Henri Coanda. Reactia reprezentatilor lui Fotino vine dupa ce Judecatoria Buftea a decis, la inceputul saptamanii trecute, continuarea lucrarilor de constructie la acest cartier, pe terenul revendicat din localitatea Voluntari. Andra Rasnoveanu si Ioan Pitut au declarat chiar ca vor cere ajutorul Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) in cazul in care clientul lor va primi raspuns negativ, precizeaza Mediafax. In acelasi timp, avocatii sustin ca au depus plangeri penale la Departamentul National Anticoruptie impotriva directorului ANL si a primarului orasului Voluntari care a refuzat punerea in posesie in urma unei decizii judecatoresti.
"Judecatoria Buftea si conducerea ANL pot fi acuzate de coruptie. Statul roman nu ar trebui sa finanteze constructia unor case pentru oameni trecuti de 50 de ani si cu o situatie materiala buna, asa cum sunt o mare parte dintre beneficiarii de locuinte ANL", a spus Andra Rasnoveanu.
De asemenea, avocatii sustin ca pe lista beneficiarilor ANL au recunoscut si numele a 20 de procurori, precum si politicieni si oameni de afaceri, precizeaza sursa citata.
Totodata, reprezentantii lui Fotino au cerut verificarea beneficiarilor de locuinte ANL, printr-un memoriu adresat prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu.
Revendicarea terenului a determinat, cu cateva luni in urma, sistarea lucrarilor de constructie, desi potrivit ANL, decizia Judecatoriei Buftea ar fi fost luata atunci in baza unor acte care nu sunt autentice.
La finele lunii iulie, Ministerul Transporturilor a anuntat ca proiectul va continua, Primaria Capitalei urmand sa finanteze o parte din utilitatile neces