Mircea Ionescu-Quintus (stg.) a demisionat din functia de presedinte de onoare al PNL, invocand "datoria" fata de partidul condus de Calin Popescu-Tariceanu (dr.) Primele capete au cazut ieri in PNL, ca urmare a dezvaluirilor privind colaborarea cu fosta Securitate, insa liberalii merg mai departe de etapa "curateniei" interne. Ei vor ca toate numele ofiterilor de securitate sa fie date publicitatii.
Conducerea PNL cere introducerea unui nou articol in legea CNSAS care sa prevada publicarea numelor tuturor ofiterilor fostei Securitati. Exceptie de la aceasta prevedere ar urma sa faca doar aceia in cazul carora actualele servicii de informatii sustin, cu probe, in fata CNSAS, ca deconspirarea lor ar leza securitatea nationala, a explicat ieri Marius Oprea, consilierul pe probleme de securitate al premierului Calin Popescu-Tariceanu.
In opinia lui Oprea, in ultima vreme accentul s-a deplasat pe informatorii fostei Securitati, asa cum s-a intamplat si imediat dupa aparitia CNSAS, uitandu-se "esentialul", anume ofiterii de Securitate.
Propunerea liberalilor urma sa fie discutata ieri dupa-amiaza in cadrul Aliantei si Coalitiei.
Dimineata de ieri a fost agitata pentru conducerea centrala a partidului, care a decis in unanimitate retragerea sprijinului politic pentru deputatul PNL Mona Musca. Fostul vicepresedinte liberal a admis saptamana trecuta ca a semnat un angajament cu fosta Securitate, insa a sustinut ca nu a facut politie politica. CNSAS inca nu s-a pronuntat asupra dosarului ei, desecretizat recent, insa, potrivit legislatiei in vigoare, ea poate fi acuzata de fals in declaratii daca se va dovedi ca a facut politie politica.
La depunerea candidaturii pentru parlament, Musca a sustinut ca nu a colaborat cu Securitatea ca "politie politica".Votul de ieri presupune ca in prima sedinta a Delegatiei Permanente (for din care fac