Eliminata pentru colaborationism, Mona Musca afirma ca nu a inteles ca semnarea angajamentului insemna colaborarea cu Securitatea.
PNL ii multumeste Monei Musca pentru rolul pe care l-a jucat in partid, dar ii retrage sprijinul politic ca urmare a publicarii dosarului acesteia, care contine si un angajament cu fosta Securitate. Biroul Permanent al partidului a decis ieri, in unanimitate, sa recomande Delegatiei Permanente din septembrie excluderea acesteia din PNL.
Abandonata pana si de Flutur
Propunerea i-a apartinut lui Crin Antonescu, dar la ea s-au raliat toti membrii Biroului Permanent prezenti la sedinta. Inclusiv ministrul Gheorghe Flutur, apropiat al gruparii disidente din PNL, din care face parte Musca.
Surse liberale spun ca Flutur ar fi luat chiar cuvantul, si nu in apararea ei. Liberalii au ajuns la concluzia ca, desi CNSAS nu s-a pronuntat inca in cazul in care exista angajamente semnate, in PNL sa nu mai opereze prezumtia de nevinovatie, ci aceea de vinovatie.
Paie pe foc au pus si lamuririle date de Marius Oprea, consilierul pe probleme de siguranta nationala al lui Tariceanu. Acesta le-a explicat liberalilor ca probabil CNSAS nu va da verdict de colaborare pentru ca din dosar lipsesc notele informative, dar ca dosarul sigur nu e complet si ca nu se dadea nume de cod cuiva daca nu era vorba de o colaborare substantiala.
Liberalii din Biroul Permanent au inceput cu totii sa-si aminteasca ce persecutati au fost. "Nu puteai sa pleci profesor de la tara la oras daca nu dadeai declaratii Securitatii", a spus Crin Antonescu.
Musca: "Regret ca am semnat"
Mona Musca declara ca nu va contesta deciziile PNL si pentru prima data, ca regreta. "Am crezut, pana acum cateva zile, ca un asemenea angajament facea parte din lucrul cu studentii straini. Poate ca am gresit. Regret ca l-am semnat si imi pare rau ca nu am inteles ca a