Zilele Brailei au debutat cu un spectacol folcloric memorabil sustinut de Ansamblul folcloric de cintece si dansuri "Pandelasul" al Casei de Cultura a Municipiului si Ansamblul artistic "Ciocirlia" al Ministerului Aministratiei si Internelor.
Timp de trei sferturi de ora, mii de braileni au urmarit si admirat evolutia ansamblului "Pandelasul". Solisti vocali, orchestra si dansatori au prezentat zece momente, in care conducerea muzicala a fost realizata de Constantin Oprea Vidica, iar prezentarea concertului a fost asigurata de Dumitru Corcan. Coregrafia i-a apartinut lui Marius Epure. Dupa melodia din deschidere, "La fintina-n Baragan", a urmat o suita coregrafica din Muntenia, un cintec interpretat de solistul Ionut Balaban - "Ce vazui pe Calmatui" si "Ce vazui pe Calmatui" cintat de solista Maria Margineanu. Cunoscutul rapsod Sandu Cotet a interpretat la fluier si cimpoi cintece populare, apoi dansatorii au jucat o alta suita coregrafica din zona Moldovei. Solista Ioana Manaila a cintat apoi melodia "Ca asa trec zilele mele", Niculina Mitria a interpretat "Culaies de la Mitoc", iar Nicusor Mocanescu a prezentat melodia "Frunzulita de cicoare". Finalul momentelor sustinute de "Pandelasul" a apartinut tot dansului, cind s-a jucat o suita coregrafica maramuresana.
Momentul culminant al primei seri l-a constituit concertul folcloric al Ansamblului "Ciocirlia", care a fost prezentat de actrita Doina Ghitescu. Orchestra Ansamblului Artistic "Ciocirlia", condusa de Marian Alexandru, a inceput cu un potpuriu muntenesc, dupa care solistul Nicolae Datcu a interpretat trei cintece muntenesti. Solista Cristina Gheorghiu a prezentat trei melodii moldovenesti, iar Pancirel Constandache a facut o demonstratie de virtuozitate la trompeta.
Parada instrumentistilor
Dupa un dans din Bucovina, Rodica Anghelescu a inte