Ieri, liderii PNL s-au reunit în şedinţa Biroului Permanent Central pentru a discuta soarta colegei lor Mona Muscă, subiect de presă în ultimele zile, legată de angajamentul său cu fosta Securitate. În urma discuţiilor propunerea liderului grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, Crin Antonescu, preşedintelui PNL Bucureşti, Ludovic Orban şi preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, de a-i retrage sprijinul politic Monei Muscă a fost aprobată cu unanimitate, cu toate că s-au auzit voci care au cerut să fie aşteptată decizia CNSAS. Mai mult, s-a propus şi Delegaţiei Permanente a partidului excluderea acesteia din partid. „Cred că azi PNL a dovedit, în sfârşit, că este un partid de dreapta, anticomunist. În ceea ce priveşte decizia ulterioară a CNSAS, aceasta nu mai contează. Verdictul ar putea fi că Mona Muscă a făcut sau că nu a făcut poliţie politică, că poate lipsi conţinutul notelor informative, partidului îi este suficient faptul că a existat un angajament, un nume conspirativ. Ne deranjează atitudinea pe care astăzi, în 2006, Mona Muscă o are faţă de această situaţie”, a spus, la sfârşitul discuţiilor, Crin Antonescu.
„Conducerea PNL poate lua
ce decizie vrea”
Referitor la această decizie, deputatul Mona Muscă spune că Biroul Permanent Central al PNL poate lua orice decizie consideră de cuviinţă, criticând, însă, faptul că decizia a fost luată în lipsa ei. Mai mult, Mona Muscă se aşteaptă să nu fie invitată nici la şedinţa Delegaţiei Permanente în cadrul căreia se va stabili dacă va mai fi sau nu membru PNL.
PD nu o primeşte pe Mona Muscă
În cazul în care se va decide excluderea din PNL a Monei Muscă, aceasta nu va fi acceptată în PD, partid către care se îndreaptă toate speculaţiile de la acest moment. Ieri, preşedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a declarat, că Mona Muscă nu va fi primită în rândurile de