La restaurantul cu terasa Gossip am ajuns din intâmplare: nu-mi propusesem sa merg acolo, desi stiam localul de pe vremea când avea alt nume si, probabil, alt patron. Am ales, evident, terasa, mai ales ca restaurantul era gol, toti clientii alegând aerul racoros al serii. Am fost intâmpinata cu un salut de ospatari, iar promptitudinea cu care unul dintre ei a aparut lânga masa, imediat dupa ce m-am asezat, m-a luat prin surprindere. Mesele terasei luminate de felinare sunt compartimentate de garduri vii, iar scaunele te imbie la relaxare. Muzica, de diferite genuri, se aude suficient de tare incât sa nu acopere conversatiile clientilor. Am ales un escalop de porc Zingara, cu ciuperci si sos alb pe care, desi gustos, din nefericire, l-am gasit un pic cam sarat pentru gusturile mele. Bucatile de carne insa erau delicioase si moi (daca n-as fi stiut ce-am comandat as fi putut sa cred ca manânc pui), la fel ca si ciupercile taiate fin si tavalite prin sosul alb. Garnitura a constat in (ce altceva?) cartofi taranesti, recomandati de ospatarita pentru escalop. De data aceasta, am gasit si ingredientul pe care imi place sa-l descopar in aceasta garnitura, si anume bucatile de bacon usor prajite in ulei, care dau un gust aparte preparatului. Poate si pentru ca am intrebat ospatarita daca, la Gossip, cartofii taranesti se fac dupa reteta atât de draga mie... Când am terminat de mâncat, am intrebat ospatarita daca este posibil sa primesc si factura fiscala. Mi-a raspuns ca trebuie sa intrebe si s-a indepartat. In scurt timp, un barbat s-a indreptat spre masa mea si, dupa experienta nefericita de saptamâna trecuta, m-am gândit ca o sa fiu considerata, inca o data, prea „pretentioasa“. Eram hotarâta, si de aceasta data, sa nu cedez. Am avut insa surpriza placuta sa constat ca barbatul imi aducea vesti bune: a doua zi urma sa primesc factura solicitata si, intre timp, am intrat i