Sarbatoarea Sfintei Marii si, mai nou, sarbatoarea orasului, au fost insufletite de dimineata, ca de obicei la Braila, de paradele si jocurile marinaresti organizate de militarii Componentei Fluviale. Ziua Marinei le-a oferit, si in acest an, brailenilor prilejul de a impinzi faleza, pentru a vedea spectacolul pregatit de oficialitatile militare. Vremea superba a tinut cu organizatorii doar intr-o anumita masura. A fost bine ca nu a plouat, insa razele soarelui au fost destul de obositoare pentru privitorii de pe mal. Cu toate astea, lumea a ramas neclintita, de la inceputul programului si pina la sfirsit.
In jurul orei 10, deschiderea a fost facuta, potrivit traditiei, cu discursul comandantului Componentei Fluviale a Comandamentului Operational Naval, Gheorghe Dragomir, cu o mica slujba religioasa si cu lansarea la apa a unei cruci de flori, in memoria eroilor marinari - moment salutat si de Aviatie, ce a trimis trei supersonice sa survoleze Dunarea. A urmat o scurta defilare care, din pacate, nu a putut fi vazuta bine nici de oficialitatile adunate la bordul cazarmei plutitoare Dimbovita - din cauza pomilor de pe spatiul verde - nici de publicul larg, care nu a avut acces, la inceputul festivitatii, in acea zona.
Parada navelor militare si a navelor civile a fost privita cu interes, ca si cele citeva exercitii de lupta puse in scena de militarii profesionisti. Doua monitoare - cele mai puternice nave din dotarea Componentei Fluviale - au simulat respingerea unui atac de la mal, tragind cu munitie de manevra, cu armamentul de mare calibru de la bord. A urmat un exercitiu de dragaj facut de doua vedete dragoare. "Minele" din apa erau marcate cu ajutorul unor petarde, a caror explozii i-au dat primarului Cibu - ce privea spectacolul, la bordul "Dimbovitei", alaturi de prefectul Mitroi, presedintele CJ, Bunea Stancu, si comandorul Dragomir - pril