ROMANIA CULINARA Vacanta era inca in toi, cand Muzeul National al Satului din Bucuresti si-a deschis portile pentru a-i primi pe elevii bucuresteni, dar si pe cei veniti la bunici, in Capitala, pe ulitele pline de farmecul traditiilor populare romanesti.
Lutul si roata olarului l-au fascinat pe Alexandru
In jur de 450 de copii au avut bucuria de a participa la tabara de creatie "Vara pe ulita". Mentor spiritual le-a fost doamna Aurelia Cosma, director de programe culturale in cadrul acestui muzeu. Timp de trei saptamani, copiii au lucrat in diverse ateliere, pentru a invata sa prepare mancaruri traditionale, sa modeleze, sa picteze, sa impleteasca, sa teasa si sa danseze! Acest eveniment a fost "o provocare adresata copiilor, un indemn la descoperirea tainelor unor vechi mestesuguri romanesti", a spus Aurelia Cosma.
BUCATARIE. La intrarea pe poarta muzeului, mirosul de cozonac proaspat a fost primul care mi-a dezmortit simturile. Doamna Mioara Stoichita, venita din Videle de Teleorman, ii invata pe copii sa prepare aluatul deliciosului "personaj" al oricarei copilarii, compozitia lui si cum se modeleaza. Dar nu numai atat: ea a venit pregatita cu multe bunatati, atat pentru copii, cat si pentru toti vizitatorii muzeului: poale-n brau, cornuri, placinta cu branza, alvita. Toate facute in casa. Cine nu ar fi incantat sa invete sa prepare aceste bunatati?
ROMANIA CULINARA Vacanta era inca in toi, cand Muzeul National al Satului din Bucuresti si-a deschis portile pentru a-i primi pe elevii bucuresteni, dar si pe cei veniti la bunici, in Capitala, pe ulitele pline de farmecul traditiilor populare romanesti.
Lutul si roata olarului l-au fascinat pe Alexandru
In jur de 450 de copii au avut bucuria de a participa la tabara de creatie "Vara pe ulita". Mentor spiritual le-a fost doamna Aurelia Cosma, director de programe culturale in cadrul