Praznicul Adormirii Maicii Domnului - una dintre cele mai mari sărbători creştine de peste an - a adus bucurie în casele a 85.367 de braşoveni. Fie că se numesc Maria, Marin, Maricica, Marioara şi Mărioara, ei au primit, ieri, cel puţin o urare de „La mulţi ani” din partea celor dragi.
Peste 31.000
de Marii
Conform datelor furnizate de Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Populaţiei, în judeţul Braşov există 31.439 de femei care se numesc Maria şi 1.198 de bărbaţi al căror prenume este Marin. Există înregistrate 8.026 de femei cu numele Mariana. Pe lângă acestea, alte 644 de persoane poartă numele Maricica, 1.376 de femei numite Marioara şi alte 198 femei al căror prenume este Mărioara.
Maria înseamnă „Doamnă”
La nivel naţional, aproape 1,2 milioane de românce se numesc Maria, de altfel, cel mai frecvent prenume din spaţiul carpato-danubiano-pontic.
În ebraică, numele Maria înseamnă „Doamnă“, „Stăpână“, „cea Aleasă“, iar unii cercetători, considerând provenienţa sa ca fiind egipteană, traduc „Marye“ prin „cea preaiubită“. Prima persoană menţionată în Sfânta Scriptură ca purtând acest nume este Mariam, sora proorocului Moise. Datorită cinstei de care s-a bucurat mama lui Iisus în rândul popoarelor creştinate, Maria a devenit un nume foarte răspândit, fiind, poate, numele purtat de cele mai multe dintre femei. Praznicul Adormirii Maicii Domnului - una dintre cele mai mari sărbători creştine de peste an - a adus bucurie în casele a 85.367 de braşoveni. Fie că se numesc Maria, Marin, Maricica, Marioara şi Mărioara, ei au primit, ieri, cel puţin o urare de „La mulţi ani” din partea celor dragi.
Peste 31.000
de Marii
Conform datelor furnizate de Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Populaţiei, în judeţul Braşov există 31.439 de femei care se numesc Maria şi 1.198 de bărbaţi al căror pre