Peter Craig Martin, directorul general al hotelului Howard Johnson din Capitala: Cresterea provine atat din cazare, cat mai ales din activitatile de organizari de evenimente, restaurante si baruri, in conditiile in care hotelul beneficiaza si de o noua sala de bal, Iridium Grand Ballroom, si de o patiserie, Centro Pastry Shop. Howard Johnson, cel mai nou hotel de cinci stele de pe piata Capitalei, a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ sase milioane de euro in primul semestru al anului curent.
Hotelul de cinci stele a obtinut o rata de crestere la incasari in perioada mentionata de 9%, potrivit lui Peter Craig Martin, general manager al unitatii.
"Cresterea provine atat din cazare, cat mai ales din activitatile de organizari de evenimente, restaurante si baruri, in conditiile in care, fata de prima jumatate a anului trecut, in acest an hotelul beneficiaza si de o noua sala de bal, Iridium Grand Ballroom, si de o patiserie, Centro Pastry Shop", spune Martin.
Potrivit acestuia, gradul mediu de ocupare al hotelului a fost de 62% in primele sase luni din 2006.
"Atat gradul de ocupare, cat si veniturile au crescut pe aproape toate segmentele de clienti, mai putin pe segmentul de leisure (turism de vacanta - n.r.), care a fost in usoara scadere", a mai spus reprezentantul Howard Johnson.
Peter Craig Martin conduce Howard Johnson de putin timp, inlocuindu-l pe Tinu Sebesanu in functia de general manager incepand cu luna martie a acestui an. Sebesanu a preluat postul de CEO al companiei de consulting si management in domeniul ospitalitatii Trend Hospitality, care se ocupa, printre altele, de coordonarea operatiunilor grupului american Cendant la nivel local.
Martin vine din functia de general manager al hotelului Hanoi Daewoo din Vietnam, unde a activat incepand cu luna noiembrie a anului 2004.
Acesta a mai lucrat in p