Sute de braileni au participat, ieri, la hramul Capelei Militare "Sfintii Mucenici Brancoveni", lacas de inchinaciune amplasat in cartierul Viziru III, pastorit cu multa vrednicie de parintele capelan Leontin Cristian. Evenimentul a coincis cu implinirea unui deceniu de la reintroducerea asistentei religioase in Armata Romaniei. De asemenea, sarbatoarea "Sfintilor Martiri Brancoveni - Constantin Voda cu cei patru fii ai sai: Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache", de anul acesta, a marcat implinirea a 10 ani de la punerea pietrei de temelie a Capelei Militare, sub pastorirea si binecuvintarea PS Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos.
Pentru a cinsti cum se cuvine ziua Patronilor Spirituali, in toate unitatile militare din Garnizoana Braila au avut loc cateheze (invataturi) despre viata Sfintilor Martiri Brancoveni, precum si un simpozion, organizat la Cercul Militar, cu sprijinul Muzeului Brailei.
In ziua Adormirii Maicii Domnului, la Capela Militara, s-a desfasurat Vecernia si Litia, precum si Acatistul Sfintilor Mucenici Brancoveni. Ieri, incepind cu ora 8.00, a fost oficiata Sfinta Liturghie de hram, de catre parintele capelan Leontin Cristian, impreuna cu un sobor de preoti braileni. Dupa slujba, cei prezenti au fost invitati la o Agapa de Hram, dupa obiceiul crestinilor din primele veacuri.
In timpul Sfintei Liturghii, parintele Leontin Cristian a impartasit credinciosilor cuvinte de invatatura despre viata si patimirile Sfintilor Martiri Brancoveni, in frunte cu domnitorul erou Constantin Brancoveanu (1688 - 1714), ucis miseleste de catre sultan. "A domnit mai bine de 25 de ani, intr-o vreme in care Tarile Romane se aflau in calea marilor imperii vecine. Brancoveanu a zidit de la temelie 19 minastiri si biserici si mai multe palate, punind bazele stilului cunoscut in arhitectura sub numele de “stil brancovenesc