Romanii din strainatate se confrunta cu mari probleme daca vor sa isi exercite profesia intr-un stat din Uniunea Europeana.
Acesta este si cazul Ralucai, o romanca de 34 de ani, care, dupa ce a terminat Facultatea de Medicina in Romania, s-a gandit sa-si continue perioada de stagiatura in Franta, relateaza cotidianul francez LâHumanite. Chiar daca a primit cetatenie franceza, tanara, alaturi de alti stagiari extra-comunitari, se simte discriminata de sistemul educational si de sanatate francez, fapt afirmat si de trei sindicate ale medicilor francezi, care au iesit in strada sa reclame conditiile de munca, salariile mici si taxele impovaratoare. "Suntem mai prost platiti decat restul, chiar daca avem aceeasi formare. La sfarsitul stagiului ni se acorda o diploma franceza care nu este recunoscuta de statul francez! Nu avem dreptul sa exersam, sa participam la concursuri pentru posturi si nici sa ne deschidem un cabinet", explica romanca. Romanii din strainatate se confrunta cu mari probleme daca vor sa isi exercite profesia intr-un stat din Uniunea Europeana.
Acesta este si cazul Ralucai, o romanca de 34 de ani, care, dupa ce a terminat Facultatea de Medicina in Romania, s-a gandit sa-si continue perioada de stagiatura in Franta, relateaza cotidianul francez LâHumanite. Chiar daca a primit cetatenie franceza, tanara, alaturi de alti stagiari extra-comunitari, se simte discriminata de sistemul educational si de sanatate francez, fapt afirmat si de trei sindicate ale medicilor francezi, care au iesit in strada sa reclame conditiile de munca, salariile mici si taxele impovaratoare. "Suntem mai prost platiti decat restul, chiar daca avem aceeasi formare. La sfarsitul stagiului ni se acorda o diploma franceza care nu este recunoscuta de statul francez! Nu avem dreptul sa exersam, sa participam la concursuri pentru posturi si nici sa ne deschidem un cabinet"