săptămâna aceasta, promovabilitatea a fost extrem de scăzută: doar 10 au fost admişi, din cei aproximativ o sută care s-au înscris. Chiar dacă numărul de locuri disponibile este mare (60), săptămâna aceasta, promovabilitatea a fost extrem de scăzută: doar 10 au fost admişi, din cei aproximativ o sută care s-au înscris. Chiar dacă numărul de locuri disponibile este mare (60), autorităţilor le este din ce în ce mai greu să-i selecteze pe cei care au o cultură generală medie.
Pe lângă testul de tip grilă, candidaţii au avut şi un subiect referitor la legislaţia cerută în bibliografie, respectiv definirea şi comentarea autonomiei locale conform Legii 215/2001. Acest subiect a dat însă mari bătăi de cap candidaţilor.
Perlele candidaţilor
* "Prin autonomie locală se înţelege a rezolva problemele oraşului şi judeţului în legătură cu partea materială şi spirituală de care omul are nevoie deci efectiv pentru a fi locuri de muncă pentru a putea ca omul să-şi întreţină familia şi pentru a duce o viaţă liniştită, să îşi vadă dorinţele sale personale a fi îndeplinite, a-şi crea o viaţă plăcută şi celui de lângă el."
* "Prin autonomie publică care se desfăşoară bine noi ne putem realiza multe din dorinţele noastre. Administraţia publică locală are un rol foarte bun în societatea noastră şi pentru toate nivelurile de inteligenţă care este în societate."
* "Pentru că în Legea 215 este specificat cum trebuie să fie în general societatea şi construcţiile societăţii pentru ca ele să arate frumos, dar de fapt nu sunt numai ele ci şi modul de viaţă pe care o ducem."
* "Prin autonomie locală înţelegem felul în care funcţionează autorităţile locale, dar şi compoziţia lor."