Mangalia, unitate de interes naţional. Trei elemente naturale dau specificul sanatoriului: izvorul mezotermal Hercules cu apă sulfuroasă, nămolul de Techirghiol şi apa de mare, care este Mangalia, unitate de interes naţional. Trei elemente naturale dau specificul sanatoriului: izvorul mezotermal Hercules cu apă sulfuroasă, nămolul de Techirghiol şi apa de mare, care este încălzită la 32-34 de grade Celsius în procedura terapeutică, pentru a avea efecte benefice.
Tipurile de afecţiuni care pot fi tratate aici sunt: reumatism degenerativ, reumatism inflamatoriu, sechele posttraumatice, afecţiuni ginecologice, dermatologice şi respiratorii. şi procedurile folosite sunt multiple, de la băi, masaje şi împachetări cu nămol, la kinetoterapie în bazine cu apă sulfuroasă şi apă de mare, electroterapie, masaje sedative, duşuri subacvale pentru recuperare şi relaxare.
Cum puteţi ajunge aici
Sanatoriul dispune de două baze de tratament, de o secţie de spital, unde sunt internaţi cei cu afecţiuni grave, şi de un hotel. Fiecare pacient care vine aici beneficiază de o consultaţie medicală şi i se stabileşte un tratament individual. Biletele de tratament se pot obţine pe mai multe căi: pentru secţia de spital, programarea se face telefonic, în limita locurilor disponibile, iar la internare trebuie prezentate biletul de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, adeverinţa de salariat, ordinul de plată al asigurării de sănătate ori cuponul de pensie. Preţul este de 39 RON/zi şi include cazare, masă şi 4 proceduri, iar durata unui sejur este de 12 zile. Prin agenţiile de turism, actele nu sunt necesare, însă preţul se ridică la 126 RON, incluzând cazare, masă şi 3 proceduri. Pensionarii pot obţine bilete prin casele judeţene de pensii care stabilesc şi preţurile, în funcţie de venit. Cei care au cazarea asigurată în altă parte, dar vor să v