Prezenta gandacilor in sectiile Spitalului Judetean de Urgenta Constanta (SJUC) nu mai reprezinta de mult ceva neobisnuit pentru angajatii unitatii medicale.
Printre pisici si gandaci
Salariatii au abandonat lupta cu insectele si spun ca nu au reusit sa scape de ele chiar daca au facut dezinsectie. "Ies prin pereti, pe sub linoleum si nu putem scapa de ei. Dimineata mai gasim cate un unul si in canile cu care ii servim pe pacienti, dar nu avem ce face", afirma una dintre angajate. "Ori de cate ori se elibereaza un salon, facem curatenie, igienizare completa, dar tot apar. Sunt paciente care noaptea dorm cu lumina aprinsa de frica gandacilor", a mai spus una dintre infirmierele din Sectia de neurochirurgie.
Isteria gandacilor a plecat recent de la seful Sectiei de pediatrie a SJUC, dr. Corneliu Neagoe, care a reclamat ca in saloane sunt sute si chiar mii de gandaci si ca, desi a cerut conducerii unitatii medicale sa ia masuri, nu s-a facut nimic. Mamele sunt cele mai nemultumite de conditiile in care sunt spitalizati copiii.
Si dr. Neagoe recunoaste ca prezenta insectelor este veche in spital. Lucreaza din 1974 in spitalul judetean, iar gandacii au aparut cam prin â90, spune el.
SEFUL DE SECTIE RASPUNDE. Si seful Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Constanta, dr. Marius Enescu, care a fost mai multi ani medic in SJUC, stie de gandaci. "Sunt in toate spitalele, iar la cel de urgenta sunt inca de cand eram eu student. Ca sa scapam de ei, trebuie sa scoatem toti bolnavii din saloane, sa facem dezinsectia, lucru care este imposibil. Si, oricum, seful de sectie este cel care trebuie sa monitorizeze curatenia din sectorul de care raspunde", a declarat dr. Enescu. Mai mult, seful AJSP Constanta a declarat ca va propune sanctionarea cu 10% din salariul pe trei luni a medicului pediatru, care, in calitate de sef de sectie, nu a asigurat igi