la ultimul etaj într-un bloc comunist este o afacere proastă, atât pentru vânzător, cât şi pentru cumpărător. Infiltraţiile prin terasă, dar şi riscul seismic sunt doar câteva din la ultimul etaj într-un bloc comunist este o afacere proastă, atât pentru vânzător, cât şi pentru cumpărător. Infiltraţiile prin terasă, dar şi riscul seismic sunt doar câteva din "defectele" unor asemenea locuinţe.
Cu o strategie de marketing bine pusă la punct, investitorii imobiliari din marile oraşe au început să-şi diversifice proiectele mai ales în ultimii doi ani, prin noile complexuri rezidenţiale compuse din blocuri-turn.
Locuinţe spaţioase în Galaţi
Moda apartamentelor luxoase cu terase spaţioase a ajuns şi la Galaţi, în ansamblul rezidenţial ţiglina II-III. "E un curent din Occident, iar noi ne-am adaptat, pentru că piaţa merge înainte. Am avut asemenea cereri mai ales din partea unor clienţi olandezi şi italieni", ne-a declarat Corneliu Istrate, directorul general al companiei de construcţii Vega 93. Preţurile finale sunt mai mari comparativ cu apartamentele de la etajele inferioare, chiar dacă metrul pătrat construit costă la fel, în jur de 715 euro (inclusiv TVA). Istrate spune că nu înălţimea este argumentul decisiv, ci finisajele, precum şi suprafeţele. Mai mulţi metri pătraţi per locuinţă se obţin prin împărţirea unui nivel între două apartamente în sistem duplex, în cazul etajelor 9 şi 10, faţă de patru apartamente/nivel, în cazul celorlalte etaje. Practic, cine locuieşte într-un penthouse poate să-l personalizeze după propriul gust în materie de amenajări. În plus, are la dispoziţie o terasă de 100 mp.
Cât mai sus, departe de agitaţia Bucureştiului
Edenia, Asmita, Central Park, Quadra Place, Planorama sunt cartiere din Capitală cu nume alogene, care includ în ofertele lor şi penthouse-uri pentru clasa medie, după cum expli