Desi nu are nici un fel de atributii in acest sens, SoJust (Societatea pentru Justitie) a cerut Consiliului Superior al Magistraturii, printr-un comunicat postat pe site-ul societatii la ora 23.58 in noaptea de duminica spre luni, demisia judecatoarei Florica Bejinaru (de la Tribunalul Mehedinti) din functia de membru ales al Consiliului, "precum si a tuturor judecatorilor si procurorilor care au fost agenti, informatori sau colaboratori ai Securitatii".
In ciuda faptului ca CNSAS a dat doua solutii contrare in cazul judecatoarei Bejinaru, SoJust solicita public CSM "in baza art. 52 alin. 1 si 2 din Legea nr. 317/2004 republicata, sa constate incompatibilitatea membrului ales, a d-nei Florica Bejinaru, si, in cazul in care aceasta nu-si prezinta demisia, sa fie demisa din aceasta functie. (...)
Este in interesul general al societatii romanesti si a sistemului de justitie in special, de a fi ales un drum al transparentei si moralei, a cinstei si corectitudinii, tocmai datorita faptului ca justitia este fundamentata pe astfel de valori sociale", se arata in comunicatul semnat de presedintele Horatius Dumbrava.
In cazul in care CSM va primi o astfel de sesizare, in scris, de la SoJust, membrii plenului vor discuta toate aspectele semnalate, urmand sa se pronunte asupra eventualelor masuri care pot fi luate conform legii.
Judecatoarea Florica Bejinaru a ocupat, in perioada 1986 - 1991, functia de consilier juridic la o fabrica de confectii destinate exportului. Sustinand ca nu poate fi vorba de o colaborare cu fosta Securitate, ea a explicat, citata de BBC, ca reglementarile de la acea vreme presupuneau ca anumite documente tehnice sa ajunga la Securitate.
La aceasta concluzie a ajuns, in 2005, si fosta conducere a CNSAS, actuala componenta hotarand, in luna mai 2006, ca judecatoarea a colaborat cu fosta Securitate, fara a instiinta insa C