Liderii Aliantei au decis ca este nevoie de o lege a CNSAS mai clara. "Am discutat si am cazut de acord sa participam impreuna la modificarea legii Colegiului in vederea eliminarii ambiguitatilor din lege, in special cea legata de colaborarea cu Securitatea ca politie politica, care creeaza destul de multe interpretari", a declarat presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, luni seara, la finalul reuniunii CNC. Liderul democrat a mai spus ca la nivelul Aliantei se va reuni un colectiv care va face o propunere de modificare a legii.
Decizia este binevenita, intrucat in plin scandal legat de deconspirarea fostilor colaboratori ai Securitatii, fiecare gaseste o interpretare proprie actualei legi. Liderul PD, Emil Boc, spune ca partidul sau va lua atitudine numai impotriva membrilor despre care Colegiul va spune ca au facut politie politica. In privinta celor care au semnat angajamente de colaborare, ori au fost ofiteri de informatii, PD nu ia atitudine, intrucat, potrivit spuselor lui Emil Boc, "legea nu prevede nici o sanctiune in acest sens". De partea cealalta insa, liberalii sunt mult mai vehementi. Ei au decis sa-i excluda din partid pe toti cei care au colaborat cu Securitatea, indiferent la ce nivel. Iar hotararea a fost aplicata deja in cazul Monei Musca. "Toate persoanele care au semnat un angajament cu securitatea se descalifica pentru activitatea politica din Romania", a declarat luni seara premierul Calin Popescu Tariceanu, in cadrul unei emisiuni de televiziune. El a precizat ca va cere ca sintagma - colaborarea cu Securitatea ca politie politica - sa fie scoasa din legea CNSAS.
Liderii Aliantei au decis ca este nevoie de o lege a CNSAS mai clara. "Am discutat si am cazut de acord sa participam impreuna la modificarea legii Colegiului in vederea eliminarii ambiguitatilor din lege, in special cea legata de colaborarea cu Securita