Euro si dolarul au avut ieri evolutii diferite. Daca moneda unica a scazut, cea americana a incheiat ziua pe plus. "Volumele sunt mici ceea ce reduce semnificativ miscarile cursului, tranzactiile efective realizandu-se intr-un culoar de maximum un ban, declara un dealer bancar. Probabil ca lumea este cu gandul mai mult la concedii decat la munca. Pe termen scurt se observa o tendinta de apreciere a leului, insa orice miscare a fondurilor speculative din zonele emergente va influenta rapid nivelul cursurilor”.
Cursul mediu al euro a scazut ieri de la 3,5320 la 3,5297 lei, pe o piata unde cotatiile au fluctuat intre 2,5220 si 3,5350 lei.
Dolarul a urcat de la 2,7403 la 2,7467 lei, dupa ce paritatea sa fata de euro a urcat de la 1,2828 – 1,2925 dolari, acum doua zile la 1,2834 – 1,2895 dolari.
De la inceputul anului, moneda unica nu a reusit sa se mentina timp de o zi peste pragul de 1,29 dolari, semn ca cei care au cumparat dolari au in vedere diferentialul dintre dobanzile de pe cele doua maluri ale Oceanului.
La aprecierea dolarului a contribuit si publicarea datelor privind comenzile noi din industrie, care au scazut in iunie, cu 2,5% fata de luna precedenta, desi era asteptata o scadere de doar 0,5%.
Pe piata monetara, dobanzile „over night” au stagnat 1 – 3%, chiar daca acum doua zile BNR a atras luni 4,6 miliarde lei in depozite la o luna cu o dobanda de 8,75%/an, semn ca lichiditatea este destul de ridicata.
Pe piata londoneza a aurului pretul unciei de aur a fost calculat la fixingul de dimineata la 626,50 dolari.
Euro si dolarul au avut ieri evolutii diferite. Daca moneda unica a scazut, cea americana a incheiat ziua pe plus. "Volumele sunt mici ceea ce reduce semnificativ miscarile cursului, tranzactiile efective realizandu-se intr-un culoar de maximum un ban, declara un dealer bancar. Probabil ca lumea este c