Audierile de ieri de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii au dovedit ca, in opinia celor vizati, se putea face bine turnand la Securitate. Asa lasa sa inteleaga primii patru politicieni din lotul de 21 care au dat ieri explicatii in fata colegiului CNSAS.
Primii doi dintre ei, Cristian Radulescu (PD) si Radu Terinte (PC), spun ca au furnizat informatii Securitatii despre teroristi. Ceilalti doi, Mona Musca (PNL) si Sogor Csaba (UDMR), spun ca de fapt ei si-au laudat cunoscutii la fosta politie politica si deci nu le-au facut nici un rau.
Mircea Dinescu si Cazimir Ionescu, membri in colegiul CNSAS, au vorbit si ei despre "note informative pozitive". Dinescu si Ionescu au facut aceste comentarii inainte ca CNSAS sa spuna raspicat daca cei patru au facut sau nu politie politica.
Verdictele in cazul politicienilor audiati ieri vor fi anuntate de CNSAS in doua saptamani, timp in care detinatorii de arhive va trebui sa verifice daca mai exista sau nu dosare pe numele lor.
Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a declarat, ieri, dupa audierea sa la CNSAS, ca in timpul facultatii a dat informatii la Securitate referitoare la colegul sau de camera din ca-min - seful unei retele teroriste in Ro-mania. Radulescu a refuzat sa spuna numele organizatiei, astfel incat fostul sau coleg sa nu poata fi identificat, pentru ca "este acum ori un oficial al tarii lui, ori in continuare agent al acestei organizatii teroriste". Radulescu a aratat ca nu a dat nici o nota informativa, ci doar a discutat despre teroristul respectiv. Mircea Dinescu, membru in conducerea CNSAS, l-a disculpat pe Radulescu aratand ca este vorba despre "un caz de antiterorism clar". Deputatul PNL Mona Musca a afirmat, dupa audierea sa de ieri de la CNSAS, ca in dosarul sau de Securitate au aparut doua note informative "foarte frumoase" semnate cu pseudonimul "D