a trecutului.Un tur prin ConstanţaCel mai important şi la îndemână obiectiv de acest gen este Constanţa. Aici există muzee, situri arheologice, se descoperă urme ale istoriei aproape la a trecutului.
Un tur prin Constanţa
Cel mai important şi la îndemână obiectiv de acest gen este Constanţa. Aici există muzee, situri arheologice, se descoperă urme ale istoriei aproape la fiecare nouă construcţie care are nevoie de fundaţie şi, uneori, aiurea pe plajă. Se pot vizita aici Muzeul de istorie naţională şi arheologie, Muzeul de artă, Muzeul marinei, Muzeul de artă populară, Termele romane, diferite sectoare arheologice şi lăcaşuri de cult ale culturilor prezente. Un foarte frumos exemplu de astfel de lăcaş ar fi Moscheea Mare, ce se află lângă piaţa Ovidiu. Este prima construcţie din beton armat din România, înălţată de arhitectul Victor ştefănescu în anul 1910, după planurile marelui inginer Gogu Constantinescu şi inaugurată de regele Carol I. Practic, Constanţa "ascunde" la fiecare pas câte o bucăţică de istorie, inclusiv multe dintre casele care stau în picioare de sute de ani, şi un tur al oraşului se impune, cu un ghid complet la îndemână şi cu puţin chef de cunoaştere.
Mangalia - altă filă de istorie
La 43 de kilometri de Constanţa, aproape de capătul sudic al litoralului românesc, se poate vizita un alt oraş încărcat de o istorie milenară: Mangalia. Milenară, adică din secolul VI î. Hr. când a fost întemeiat oraşul. Mangalia este cel mai sudic oraş de pe litoralul românesc, unde primăvara începe cel mai devreme şi toamna ţine cel mai mult. Ca obiective, se pot vizita ruinele cetăţii antice, necropolele elenistice, bazilica de tip sirian, geamia Esmahan Sultan sau Muzeul de arheologie.
Alte obiective
Pe lângă cele două oraşe pline de istorie, cei care doresc să se plimbe în zona litoralului mai au de u