La sfarsitul lunii iunie, deliberativul judetean a inceput demersurile pentru realizarea, la Pata Rat, a unui centru zonal de procesare ecologica a deseurilor.
In paralel, la inceputul lunii octombrie, Primaria va demara o licitatie pentru delegarea gestiunii de colectare a gunoiului menajer din oras, la care se adauga si o capacitate de depozitare a deseurilor, adica tocmai o groapa ecologica.
Asadar, ambele afaceri au in proiect realizarea unei gropi ecologice, dar, conform normativelor europene, in raza judetului Cluj se va putea autoriza o singura rampa ecologica.
Cine va realiza groapa, Consiliul Judetean Cluj sau Primaria Cluj-Napoca? In surdina, se duce o lupta incordata intre administratia locala si cea judeteana, care are si miza politica locala: eterna concurenta intre PD si PNL. CJ Cluj a inceput procedurile de licitatie mai repede. Conform unui document obtinut ieri de ZIUA de Cluj, situatia s-a inversat.
CJ Cluj a anuntat societatile participante la licitatie ca prefectul Alin Tise a contestat in contencios administrativ procedurile de licitatie si ca aceasta este suspendata pana la incheierea procesului dintre Prefectura si CJ Cluj. Astfel, licitatia din 28 august, organizata de CJ Cluj, a fost anulata.
Tise a sesizat ca administratia judeteana a grabit licitatia, anuntul de intentie nefiind publicat in Monitorul Oficial. Chiar si asa, fara anunt, la licitatie s-au inscris patru societati, care au primit informatiile pe cai cunoscute si batatorite deja.
Printre participanti se afla compania Brantner-Veres, controlata de grupul austriac Brantner si de fostul director al societatii Salprest, Eugen Veres, societate care administreaza groapa de gunoi de la Pata Rat.
Trio: Eugen Veres, Ionel Farcas s