intensitate, dar pune în continuare probleme în anumite zone, potrivit presei elene. Fumul dens face ca în miezul zilei să fie întuneric ca noaptea. Guvernul elen a declarat stare de urgenţă intensitate, dar pune în continuare probleme în anumite zone, potrivit presei elene. Fumul dens face ca în miezul zilei să fie întuneric ca noaptea. Guvernul elen a declarat stare de urgenţă şi a trimis armata pentru a combate focul ce s-a extins pe o suprafaţă de mai mulţi kilometri din regiunea turistică Halkidiki. Două sute de pompieri, 77 de vehicule speciale, zece avioane şi trei elicoptere continuau, ieri, să se lupte cu flăcările.
Turiştii au revenit în hoteluri
MAE precizează că nu există victime printre turiştii români, aceştia fiind sprijiniţi să-şi continue sejurul sau, după caz, să se înapoieze în ţară. Numai doi români vor reveni în ţară cu sprijinul consulatului României la Salonic, a declarat consulul Mihaela Porime. Circa 2.000-3.000 de români se află în prezent în zona apropiată de incendii din Halkidiki, dar reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că aceştia sunt în siguranţă, majoritatea continuându-şi vacanţa în staţiunile greceşti.
Turiştii şi localnicii din zona Halkidiki, evacuaţi luni, au revenit, ieri, la hotelurile în care erau cazaţi. Din fericire, la întoarcere au constatat că niciunul nu arsese. Un total de 1.178 de persoane, în principal copii şi bătrâni cu probleme respiratorii, precum şi turişti, au fost evacuaţi, luni seară, din peninsula Kassandra, în cadrul unei operaţiuni ample a Gărzii de Coastă, care a fost sprijinită de nave comerciale, ambarcaţiuni particulare şi de pescuit. Persoanele evacuate au fost transportate la Nea Marmara, Potidea şi Nea Moudania - în peninsula Sithonia. Copiii dintr-o tabără de vacanţă din Pefkohori au fost evacuaţi, la rândul lor, din motive de securitate.
Prima victim