In acest an, doar jumatate dintre pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii care au depus cereri pentru a obtine bilete de tratament balnear au beneficiat de sejururi in statiunile in care li s-a recomandat sa-si trateze afectiunile. Acest lucru s-a datorat faptului ca, in acest an, Casei Judetene de Pensii (CJP) Braila i-au fost repartizate cu 40% mai putine bilete decit anul trecut, respectiv 4.834.
Biletele au fost impartite in 17 serii de tratament, fiecare sejur avind o durata de 18 zile. Pina in acest moment, au fost valorificate 3.545 de bilete, restul reprezentind ultimele trei serii, ce urmeaza a fi valorificate in urmatoarea perioada. "Pentru primele 8 luni ale anului, au fost repartizate 3.795 de bilete. Din totalul celor care pina la aceasta data nu au fost valorificate, peste 60% sint in statiunea Lacu Sarat. Criteriul de selectie a fost data la care a fost depusa cererea, astfel incit au existat si nemultumiri, venite din partea pensionarilor care au depus cereri, dar nu au beneficiat de bilete de tratament balnear. La ora actuala, la nivelul Casei Nationale de Pensii si alte drepturi de Asigurari Sociale se poarta discutii legate de gasirea unei metode de multumire a tuturor celor care nu am mai prins locuri", ne-a precizat Sorin Enache, director executiv al CJP Braila.
Din totalul biletelor repartizate pensionarilor braileni, mai putin de 500 au fost gratuite, celelalte acordindu-se cu suportarea unei contributii de 50% din cuantumul total net cuvenit al dreptului de pensie, din luna anterioara celei in care incepe sejurul. Cei care nu au avut nici o contributie la aceste bilete au fost pensionarii de invaliditate (carora li s-a prescris tratament balnear prin programul individual de recuperare), persoanele persecutate din motive politice de dictatura comunista, instalata de la 6 martie 1945, cit si cele deportate in