In plin scandal declansat in una dintre cele mai performante companii din Romania, o femeie a avut curajul sa accepte postul de presedinte al Consiliului de Administratie al LR. "Controalele financiare vor continua cel putin un an. Nu pot sa stau si sa astept, mergem mai departe", spune Ghervasuc.
Studiile de specialitate sustin ca barbatii sunt mai buni directori, reactioneaza mai rapid si se gandesc mai mult decat femeile la modalitatile de a obtine profit. Barbatii manager iau decizii si isi asuma riscuri, in timp ce femeile care ocupa aceleasi pozitii au relatii bune cu colegii si sefii si dezvolta competentele angajatilor.
Liliana Ghervasuc, noua sefa a Loteriei Romane, o companie cu un rulaj de zeci de milioane de euro anual si mai multe sute de mii de "clienti" pe luna, nu a ezitat atunci cand a preluat postul, in conditiile in care functia era "tarata" de un scandal fara precedent in Romania - declansat de salariile superdimensionate primite de fosta conducere a LR, dar accentuat ulterior de mai multe alte nereguli grave descoprite in documentele economice ale institutiei.
Desi putini barbati ar fi acceptat conducerea Loteriei in conditiile respective, s-au gasit totusi voci care sa o critice dupa preluarea mandatului, unul dintre "defectele" reprosate fiind tineretea. I s-a mai reprosat, de asemenea, ca nu are experienta in domeniu si nu stie foarte multe despre lumea loteristica, desi practic nu exista o scoala care sa-i formeze pe cei din domeniu. "Nimeni nu se naste cu experienta in probleme loteristice. S-a dorit un om din afara, care sa nu fie santajabil si care sa nu fi avut de-a face cu fosta conducere", declara Ghervasuc.
Liliana Ghervasuc are 37 de ani, este absolventa a Facultatii de Management Financiar Contabil si a Colegiului National de Aparare, iar pana in martie anul acesta a ocupat tot un post de conducere, fiind pres