La Piscicola SA Cluj, directorii numiti pe criterii politice pana la momentul privatizarii au administrat filiala clujeana dupa cum i-a taiat capul. Cazul ex-directoarei Felicia Onac este memorabil. In anul 1996, cand la portile societatii batea falimentul, Felicia Onac a inaintat catre FPS un dosar de creditare in valoare de 400 milioane de lei pentru Piscicola SA Cluj.
In studiul de fezabilitate atasat dosarului, moara cu ciocane de la ferma pisciola din satul clujean Martinesti apare drept colac de salvare pentru situatia dezastruoasa a societatii. Felicia Onac preconiza o crestere spectaculoasa a profitului prin vanzarea de paine in satele din apropiere. In 2003, moara dispare fara urma.
Piscicola SA este una dintre putinele societati de stat care au ramas neprivatizate pana in 2005. Infuzia de capital privat s-a petrecut abia in martie anul trecut. Problemele financiare ale societatii au fost prezentate cu prisosinta in presa.
Braconajul a adus Piscicola SA Cluj in pragul falimentului, insa masurile ferme luate de actionarul care a preluat controlul dupa privatizare au reabilitat societatea. Ani la rand, Piscicola SA a fost condusa de directori numiti pe criterii politice, in functie de partidul care se afla la putere.
Cazul ex-directoarei Felicia Onac este memorabil. In anul 1996, cand la portile societatii batea falimentul, Felicia Onac a inaintat catre FPS un dosar de creditare in valoare de 400 milioane de lei pentru Piscicola SA Cluj.
In studiul de fezabilitate atasat dosarului, moara cu ciocane de la ferma pisciola din satul clujean Martinesti apare drept colac de salvare pentru situatia dezastruoasa a societatii. Felicia Onac preconiza o crestere spectaculoasa a profitului prin vanzarea de paine in satele din apropiere.
@N_P