Multa lume a incurajat-o sa renunte la folk, judecand-o dupa frumusetea exterioara. Insa Maria Magdalena s-a lasat condusa de frumusetea interioara si a revenit (pentru totdeauna) la poezia muzicii. Multa lume a incurajat-o sa renunte la folk, judecand-o dupa frumusetea exterioara. Insa Maria Magdalena s-a lasat condusa de frumusetea interioara si a revenit (pentru totdeauna) la poezia muzicii.
Nu conteaza ca are picioarele pana la stele - asa cum a descris-o Dinu Olarasu - , Maria Magdalena Danaila s-a dedicat trup si suflet muzicii folk. I s-a daruit (cu fiecare centimetru din cei 1,87 pe care ii are in inaltime) si poate deveni chiar maine o folkista de talie inalta. Trebuie sa scoata albumul pe care-l tine deocamdata la sertar, pentru ca nici o casa de productie n-a curtat-o inca. O data ce se va lansa in show-bizz, nimeni nu o mai poate opri. Este cu cel putin doua capete mai sus decat orice folkist din generatia noua.
"Zebra, dunga, dunga" Jurnalul National: Marie, Marie, ia sa-mi spui tu mie,/ De cand canti cu glasul/ Drumul si popasul? Maria Magdalena: (Rade). Mai intai trebuie sa-ti spun ce inseamna pentru mine cuvantul "purcel". Cand eram mica, sora-mea statea cu gura pe taica-miu sa ne cumpere chitara. Intr-un final, el a strans 700.000 de lei pentru a cumpara un purcel. Am plans, ne-am rugat cu cerul si pamantul sa renunte la purcel... Cenaclul Flacara era in plina glorie. Sora-mea nu m-a invatat niciodata sa cant la chitara. Dar eu furam tot. Zdranganeam chitara de-o innebuneam... Inca de la gradinita eram prima la poezioare. Aveam 5 ani, iar taica-miu m-a luat la balci si m-a pus pe-o zebra sa recit "Zebra, dunga, dunga". Casca lumea ochii la mine! Cred ca de atunci am prins gustul aparitiei in fata publicului. Pe scena, prima oara am cantat "Gutuia" lui Nica Zaharia.
Primul tau succes? A venit imediat dupa Revolutie, cand eram