Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) Braila este multumita de activitatea desfasurata in trimestrul doi al acestui an de catre politia braileana. Cu toate acestea, parerea autoritatii este ca, in ciuda evolutiei activitatii politiei, gradul de siguranta al cetateanului ramine scazut si tinde sa scada in continuare, pe fondul cresterii fenomenului infractional. Din acest motiv, ATOP a recomandat conducerii Inspectoratului de Politie al Judetului o mai buna coordonare a dispozitivului de siguranta publica, in vederea descurajarii climatului infractional.
In cadrul sedintei ordinare a CJ ce a avut loc in cursul acestei saptamini, ATOP a pus la dispozitia consilierilor o informare asupra nivelului de asigurare al sigurantei civice a comunitatii pe trimestrul II al anului in curs. Asa cum se arata in informare, politia a desfasurat in aceasta perioada activitati in parteneriat care au vizat, in principal, prevenirea delicventei juvenile si victimizarii minorilor, violenta domestica intrafamiliala, traficul de persoane, consumul abuziv de alcool, dar si prevenirea fenomenului coruptiei.
Mai putine infractiuni comise cu violenta decit anul trecut
Actiunile politistilor s-au concretizat in 14 razii, 769 actiuni cu efective sporite, 1.966 controale directe. Totodata, au fost efectuate 915 interventii rapide la solicitari prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenta 112, 1.568 interventii la solicitarea cetatenilor si 4.646 patrulari. Politistii braileni au aplanat 557 stari conflictuale, dar au si sanctionat 83 de parinti pentru lipsa de supraveghere a copiilor. Mai mult, au fost depistati 319 vagabonzi si cersetori si 47 de bolnavi psihic. Sanctiunile contraventionale, 34.012 la numar, au atins valoarea de 2.608 lei. Conform aceleiasi informari, in aceasta perioada, Politia a constatat si a inceput urmarirea pena