SERILE CAPSA La 17 mai 2005 a inceput totul. Doua marci puternice au rescris istoria.
Jurnalul National si Casa Capsa au demarat anul trecut unul dintre cele mai frumoase si mai constructive proiecte: Serile Capsa. Motivele acestei asocieri erau evidente: Jurnalul National - un ziar care-si asumase o misiune, un ziar care regandea modul de a face presa in Romania - , iar Casa Capsa - renumita ca fiind locul de adunare al clasei politice si al intelectualitatii romanesti de-a lungul timpului. Dezbaterile constructive trebuia sa renasca. Si care erau subiectele cele mai interesante pentru astfel de dezbateri daca nu cele din Editiile de colectie ale Jurnalului National? Pentru a avea un punct solid de pornire, Jurnalul National a inceput o fructuoasa colaborare cu Centrul de Sociologie Urbana si Regionala CURS.
LUME BUNA. Si ca orice proiect ambitios, acesta a adunat in prima sa seara invitati din cei mai alesi, idolii romanilor: Traian Basescu, Mircea Geoana, Adrian Paunescu, Andreea Marin, Florian Pittis, Alexandru Arsinel. Acestia au raspuns invitatiei noastre si au venit in locul in care Vasile Alecsandri, Ionel Teodoreanu, Ioan Slavici, Ion Luca Caragiale, Tache Ionescu, Ion Bratianu, C. A. Rosetti se adunau in vremea lor sa dezbata problemele vremii lor, sa schimbe ceva, pentru ca ei, ca si Jurnalul National, aveau o misiune: O Romanie mai buna, mai desteapta, mai frumoasa.
Casa Capsa este mai mult decat un restaurant, mai mult decat o braserie, mai mult decat un hotel. Casa Capsa este un magnet al personalitatilor. Este o parte din istoria noastra, a romanilor. Valorile Jurnalului s-au intrepatruns perfect cu cele ale Casei Capsa si asa au renascut, asa cum trebuia sa se intample de mult, cele mai importante dezbateri ale Bucurestilor. E un altfel de mediu decat cel al studioului de televiziune, discutiile sunt mai relaxate, mai constructive, m