75 de birouri, o sala expoziţională cu patru anexe, trei săli de şedinţă, zece holuri publice care asigură accesul în birourile clădirii şi un subsol multifuncţional, în care se află şi 75 de birouri, o sala expoziţională cu patru anexe, trei săli de şedinţă, zece holuri publice care asigură accesul în birourile clădirii şi un subsol multifuncţional, în care se află şi arhiva primăriei. În total, investiţia ajunge la 10 milioane de RON.
- Domnule primar, sibienii sunt şi ei încântaţi de investiţia făcută din banii contribuabililor?
- Nu cred ca această investiţie să-i fi deranjat pe sibieni, căci primăria este o instituţie care îi reprezintă. Fluxul relaţiilor cu cetăţenii a crescut iar, cei ce vin la primărie se simt respectaţi şi vin cu mai multă plăcere. Accesul lor la serviciile noastre este mult mai facil. Sigur, mai sunt multe de rezolvat. Acum avem două imobile în care deservim comunitatea locală. Asta pentru că şi în vechiul sediu am reconceput serviciile pentru a mulţumi sibienii.
- Primăria se află în vecinătatea unor biserici, licee şi în vecinătatea Muzeului Brukenthal...
- Sigur, este o caracteristică arhitecturală şi de concepţie administrativă, pentru aşezările cu tradiţie, care respectă tripletul - primărie, biserică şi şcoală. La noi, ea a fost reaşezată în această matrice seculară cu un mic amendament, şi anume că beneficiem de un atu în plus, vecinătatea Muzeului Brukenthal, un edificiu de prestanţă culturală internaţională.
- Se spune că sunteţi un mare admirator al guvernatorului Brukenthal, fapt pentru care sunteţi catalogat ca fiind "guvenatorul municipiului Sibiu".
- Nu ascund admiraţia pentru cel ce a fost baronul Samuel Brukenthal. Bârfele nu le comentez.
- Lăsaţi să se înţeleagă că veţi continua această tradiţie a baronului pentru promovarea culturii?
- Pentru evenimentele din 2007, muzeul va