anul 1989.Trei probe pentru viitorii şefi de spitaleConcursul de manager va avea două etape. Prima constă în analizarea dosarului. Dacă nu se respectă toate condiţiile, printre care studii anul 1989.
Trei probe pentru viitorii şefi de spitale
Concursul de manager va avea două etape. Prima constă în analizarea dosarului. Dacă nu se respectă toate condiţiile, printre care studii superioare şi cel puţin 5 ani vechime în specialitatea studiilor absolvite, candidaţii sunt respinşi. Pentru admişi, urmează testul-grilă, eliminatoriu. Candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota şase pentru a trece la faza următoare a examenului, care constă în prezentarea unui proiect de management. După aceea, urmează interviul de selecţie.
Ambiţia, criteriu de evaluare
La interviu, fiecare candidat va primi note în funcţie de opt criterii. Unul dintre ele este al experienţei într-un post similar. Alături de un alt criteriu, cunoştinţele de specialitate, acesta este, de fapt, şi singurul mod obiectiv de departajare. Restul se referă la motivare, potrivire pentru postul vizat, autocontrol, aspect fizic şi impresia generală. Cu cât licitează mai mult în faţa comisiei de evaluare în legătură cu planurile pe care le are pentru spital, cu atât un candidat poate primi note mai mari. Astfel, dacă managerul fixează obiective foarte ambiţioase, primeşte între 9.50 şi 10, pe când dacă are obiective minime, poate primi între 1 şi 4,99. şi aspectul fizic contează. Dacă un candidat se prezintă la interviu curat şi se face deosebit de plăcut, poate primi nota maximă. Dacă în schimb, are o înfăţişare neglijentă şi este neîngrijit, nota scade până la 1.