Perioada în care producătorii de carne de pasăre vor primi subvenţii majorate a fost prelungită cu o lună, până la 1 octombrie, deşi iniţial Ministerul Agriculturii hotărâse ca termenul să fie 1 septembrie, a declarat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Valoarea subvenţiei pentru puii broiler livraţi abatoarelor autorizate a fost dublată de Guvern în luna iunie, de la 1,40 lei la 2,80 lei pe cap de pui, în vederea sprijinirii producătorilor, afectaţi de pierderile suferite în urma apariţiei virusului gripei aviare. Anterior, Flutur anunţase că subvenţiile vor reveni la nivelul iniţial la 1 septembrie. UNCPR a cerut ministrului menţinerea subvenţiilor majorate până la finele anului, argumentând că producătorii au stocuri foarte mari de carne şi au micşorat nivelul producţiei şi al preţului, în urma apariţiei gripei aviare. Îngrijorarea populaţiei faţă de focarele de gripă aviară a determinat la începutul anului scăderea consumului de carne de pasăre, înregistrându-se creşterea stocurilor cu până la 35-40 la sută. (S.G.)
Perioada în care producătorii de carne de pasăre vor primi subvenţii majorate a fost prelungită cu o lună, până la 1 octombrie, deşi iniţial Ministerul Agriculturii hotărâse ca termenul să fie 1 septembrie, a declarat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Valoarea subvenţiei pentru puii broiler livraţi abatoarelor autorizate a fost dublată de Guvern în luna iunie, de la 1,40 lei la 2,80 lei pe cap de pui, în vederea sprijinirii producătorilor, afectaţi de pierderile suferite în urma apariţiei virusului gripei aviare. Anterior, Flutur anunţase că subvenţiile vor reveni la nivelul iniţial la 1 septembrie. UNCPR a cerut ministrului menţinerea subvenţiilor majorate până la finele anului, argumentând că producătorii au stocuri foarte mari de carne şi au micşorat nivelul producţiei şi al preţului, în urma apariţiei gripei aviare. Îngr