care să apeleze pentru investiţiile atât de necesare oraşului, "gaura" moştenită de la predecesorii săi era de, nici mai mult, nici mai puţin, 70 miliarde lei.- S-au împlinit doi ani de când care să apeleze pentru investiţiile atât de necesare oraşului, "gaura" moştenită de la predecesorii săi era de, nici mai mult, nici mai puţin, 70 miliarde lei.
- S-au împlinit doi ani de când vă aflaţi la Primăria Fălticeni. Ce-aţi realizat din ce v-aţi propus şi ce ar mai fi de făcut?
- Într-adevăr, am pornit la drum cu un program bine gândit, care avea la bază toate nevoile locuitorilor municipiului Fălticeni. Într-o oarecare măsură, proiectele din campania electorală sunt în continuare prioritare. La scurt timp după preluarea mandatului, au început să apară probleme grave, pe care un om pus pe muncă le poate accepta cu greu. Pe rând, au ajuns pe masa de lucru hotărâri judecătoreşti cu titlu executoriu, iar controlul financiar pe care l-am cerut a scos la iveală faptul că, în iulie 2004, Primăria Fălticeni avea datorii de peste 70 miliarde de lei, ceea ce, pentru un oraş cu un buget propriu de 30 miliarde de lei anual, este o povară greu de dus. Gândurile bune din campanie s-au confruntat cu o realitate apăsătoare.
- Cum aţi ieşit din acest impas?
- Am conştientizat că datoriile moştenite nu trebuie să sufoce Fălticeniul. Am chibzuit, din acel moment, fiecare leu care a intrat în sacul comun, dar în loc de a mai construi o parcare sau un loc de joacă am fost nevoiţi să dirijăm banii spre datorii. Pentru acest lucru, am reorganizat serviciile primăriei, ceea ce nu se putea realiza fără un aparat al executivului profesionist şi performant. Practic, am avut de acoperit, în mai puţin de doi ani, 9 miliarde de lei în contul unei datorii către Electrica a fostului operator al Sistemului de furnizare a apei, pentru ca oraşul să aibă apă potabilă în continuare.