Fara fonduri, Vuza risca sa fie obligat sa vanda actiunile la combinat.
Omul de afaceri se gandeste serios sa faca o novatie a contractului de privatizare a combinatului catre un alt investitor, respectiv sa vanda combinatul catre o societate care sa poata continua programul de investitii in fabrica. Somes Dej a ajuns in portofoliul lui Vuza in baza unui act de novatie asemanator, de la societatea care a cumparat initial pachetul de actiuni detinut de stat.
In cazul in care nu va reusi sa isi vanda participatiile, Vuza va trebui sa schimbe forma juridica a A1 Impex, din societate cu raspundere limitata in societate pe actiuni. In aceasta varianta, Vuza este obligat sa coopteze in actionariat si alte companii, care sa aduca un aport de capital prin care sa fie finantat programul de investitii al Somes Dej.
In conditiile actuale, combinatul nu are resursele financiare pentru a duce la bun sfarsit obligatiile asumate de Vuza in momentul in care a preluat pachetul majoritar de actiuni.
De vina e SIF-ul!
In combinat vor trebui investite peste 50 de milioane de euro pana in 2015 pentru ca a se incadra in standardele de protectie a mediului impuse de Uniunea Europeana. Prevederile contractuale prevad trei majorari consecutive de capital, cu cate un milion de euro in septembrie, decembrie si februarie.
Vuza sustine ca, de fapt, vinovat este actionarul minoritar al combinatului, Societatea de Investitii Financiare (SIF) Banat - Crisana, care detine 15% din capitalul social. SIF a refuzat sa aduca un aport de capital, sustine Vuza. Ei spun ca nu-i intereseaza. Cand societatea are nevoie de bani nu ii intereseaza?, s-a intrebat Vuza.
Acesta acuza reprezentantii SIF Banat-Crisana de atitudine necolegiala. Vuza nu a expli