Un pensionar este obligat sa plateasca toate pierderile de apa calda si rece din blocul de pe strada Feldioarei in care locuieste
Vina lui Mircea Plesiu este ca are venituri modeste si nu a avut bani sa-si monteze contoare in acelasi timp cu vecinii sai
Cu toate ca legea a fost incalcata flagrant, institutiile abilitate ale statului nu fac nimic pentru a remedia situatia
Legea lu’ peste
Mircea Plesiu este un oradean modest, care se considera victima birocratilor de la asociatia de proprietari, care, pe langa faptul ca nu cunosc legislatia specifica, i-au pretins in mod nejustificat o suma mare de bani. Vizibil necajit, omul ne-a rugat sa aducem in atentia opiniei publice povestea razboiului sau cu birocratia, in speranta ca lucrurile se vor indrepta.
"Sunt pensionar, locuiesc pe strada Feldioarei si veniturile mele sunt modeste. In 2002, eram inca necontorizat. Am avut si un accident in urma caruia am avut mari cheltuieli, dar eu respect legea! Fiindca eram necontorizat, conducerea asociatiei de proprietari mi-a bagat pe gat toate pierderile de apa. M-am trezit ca mi se pretinde sa platesc, cu penalizari cu tot, vreo 20 de milioane.
Este complet ilegal! Am dat in judecata asociatia de proprietari de pe strada Feldioarei pentru cheltuieli fictive. S-a facut o expertiza si am obtinut castig de cauza.
Ei au cerut o contraexpertiza, la baza careia a stat procesul verbal al asociatiei, incheiat la 23.10.2001, in care se mentionau pierderi de apa calda si rece rezultate ca diferenta (de contor) care se suporta de consumatorii necontorizati. Eu eram contorizat doar din 20 octombrie 2002.
Pana la acea data, toate pierderile erau trecute pe seama a trei familii necontorizate din bloc, printre ca