Muzeul Brailei si Biblioteca Judeteana au implinit 125 de ani de la infiintare, eveniment umbrit insa de comportamentul unor persoane care se considera a fi parte a elitei romanesti.
Directorul Muzeului "Astra" de la Sibiu, invitat de conducerea Muzeului Brailei pentru a primi un admirabil album cu vederi ce au ca subiect Braila veche si o medalie jubiliara, a gasit de cuviinta sa spele putin pe jos cu cotidianele locale, pentru ca nu au acordat suficienta atentie acestui moment, adica nu l-au anuntat cu litere de-o schioapa pe prima pagina. El a reprosat jurnalistilor, in ditirambi rasunatori, ca prin articolele lor prolifereaza raul, ca nu fac educatie, nu prezinta numai evenimentele pozitive, ca fac ziare pur comerciale. Momentul a fost mai mult decit penibil. Poate ca ar fi trecut nebagat in seama daca vorbele sale nu ar fi gasit un ecou grozav in rindul asistentei, care l-a aplaudat la scena deschisa, iar reprezentantii administratiei locale i-au tinut isonul prin gesturi si cuvinte cel putin ireverentioase. Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a facut semnul "OK" cu mina si a spus "le-a tras-o" si a arborat o mina foarte incintata, iar viceprimarul Daniela Vasioiu a facut un semn din cap si a privit peste lentilele ochelarilor in semn ca respectivul director avea dreptate. Nu stiu cita cultura si cit a citit viceprimarul Daniela Vasioiu, dar cit a citit Gheorghe Bunea Stancu m-am convins atunci cind a vorbit despre Panait Istrati si l-a numit poet - un scriitor reprezentativ nu numai pentru Romania, dar si pentru Franta.
Este regretabil ca aceasta poveste, cu educatia pe care sa o faca presa mai prolifereaza si astazi, la 16 ani de la Revolutie. Pe vremea comunistilor presa facea educatie in masa, si stim cu totii ce fel de educatie, insa acum presa informeaza. Asta este rolul ei. Si informeaza pe toata lumea, de la ce