prestatorilor de servicii medicale. Diferenţa dintre noi şi ceilalţi constă doar în faptul că nu recunoaştem public aceste surse de venit, activităţile respective nu sunt legiferate şi, în prestatorilor de servicii medicale. Diferenţa dintre noi şi ceilalţi constă doar în faptul că nu recunoaştem public aceste surse de venit, activităţile respective nu sunt legiferate şi, în consecinţă, nu sunt impozitate. Rezultatul: sume de ordinul sutelor de milioane de euro nu vin la bugetul statului, ci se pierd în buzunarele celor care realizează astfel de câştiguri.
Dacă în România prostituţia ar fi legalizată şi această afacere ar fi impozitată cu cota unică de 16%, bugetul statului ar fi mai mare cu aproape 500 milioane de euro anual. Potrivit unui studiu internaţional realizat în 2004, în România existau aproximativ 300.000 de prostituate. Statisticile neoficiale arată că, astăzi, numărul lor a crescut, ajungând undeva la 350.000. Tarifele practicate de ele variază de la 10-15 RON pe centură, până la 1.000 de euro în cazul prostituatelor de lux. Dacă stabilim că o prostituată câştigă în medie 50 de RON pentru un client, are trei clienţi pe zi şi lucrează 200 de zile pe an, prostituatele din România acumulează 10,5 miliarde de RON într-un an. La bugetul de stat ar intra 16% din această sumă, adică pe puţin 466 milioane de euro.
Suma nu e deloc mare, în comparaţie cu cât câştigă statele în care prostituţia este legiferată. În Germania, de pildă, numai prostituatele din Hamburg aduc la buget aproape 500 milioane de euro. În plus, "fetiţele" care lucrează în străinătate trimit în ţară, anual, aproape 20 milioane de euro. Este recunoscut faptul că cele mai căutate prostituate din Europa de Vest sunt româncele şi rusoaicele, dar nu acesta este principalul motiv pentru care cele din România sunt la mare căutare. Ne impunem pe piaţa occidentală şi prin aplicarea unor pr