Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID Romania) a anuntat marti lansarea "Manualului pentru Dialog Parlamentar-Cetatean" si a "Ghidului Functionarului Public Parlamentar".
Cele doua manuale sunt destinate parlamentarilor, functionarilor publici parlamentari, cetatenilor si organizatiilor societatii civile, menite sa imbunatateasca activitatea parlamentarilor si a Parlamentului, si sa intareasca relatia acestora cu cetatenii si circumscriptiile pe care parlamentarii le reprezinta.
In contextul unei increderi extrem de reduse a societatii civile in institutia Parlamentului si parlamentari, AID considera ca o abordare constructiva in reducerea blocajului de comunicare si neincrederii existente in prezent in relatia parlamentar-societate civila in Romania este esentiala si imperativa, se arata intr-un comunicat de presa.
Manualul si ghidul isi propun sa genereze o mai buna cunoastere si intelegere a cetatenilor si organizatiilor civice asupra modului in care functioneaza Parlamentul, activitatii parlamentarilor si functionarilor publici parlamentari si importantei Parlamentarului, ca institutie fundamentala a democratiei, ce are ca scop principal reprezentarea intereselor cetatenilor si societatii civile.
Cele doua documente au fost realizate prin sprijinul si sustinerea oferite de Guvernul Republicii Federale Germania prin Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti, prin finantarea publicarii manualului si ghidului, distribuite de catre AID, in mod gratuit, parlamentarilor, functionarilor publici parlamentari, organizatiilor societatii civile, cetatenilor.
In acelasi timp, manualele pot fi folosite in cadrul mai multor programe implementate de AID in sfera reformei parlamentare.
Ghidul si manualul pot fi consultate, de asemenea, in forma electronica, la adresa: http://www.aid-romania