Imediat dupa Raportul de tara din luna mai, parlamentarii au promis ca vor munci si in vacanta, pentru a aproba toate legile necesare integrarii. In realitate insa, atat la Camera Deputatilor cat si la Senat au fost stabilite sesiuni de cate trei zile. Mai norocosi, deputatii au fost chemati la inceputul lunii iulie. Senatorii vor fi nevoiti sa revina din concediu de astazi pana joi.
Ca si in cazul Camerei, de pe ordinea de zi anuntata pentru sedinta din plenul Senatului lipsesc proiecte importante, pentru care guvernantii au promis aprobarea pana la Raportul de tara de luna viitoare. Practic, aceste sesiuni sunt convocate doar pentru a se da impresia ca Parlamentul munceste pentru aderare.
Proiectele importante lipsesc de pe ordinea de zi
La Senat, sesiunea extraordinara incepe astazi si se va incheia joi. Principalele puncte pe ordinea de zi sunt dezbaterea si adoptarea proiectelor legislative privind societatile comerciale, respectiv organizarea Curtii de Conturi si privatizarea BCR.
"Daca reusim sa adoptam aceste proiecte, incheiem procesul legislativ legat de integrarea europeana", afirma zilele trecute presedintele Senatului. Presedintele UDMR, Marko Bela, spune insa ca pe lista sesiunii extraordinare a Senatului se afla prea multe proiecte "neinsemnate" si prea putine proiecte importante.
O singura zi de plen la Camera
Deputatii au fost convocati in sedinta extraordinara la inceputul lunii iulie. Initial se vorbea de doua saptamani de lucru. Cum parlamentarii se grabeau sa prinda zile bune de concediu, sesiunea a tinut trei zile.
In doua dintre ele s-a lucrat in comisii, iar in singura zi de plen au fost aprobate pe banda rulanta vreo 20 de proiecte si Codul Fiscal. Cele mai importante legi votate au fost cele referitoare la reglementarea activitatii executorilor judecatoresti, legea secu