Un dosar complex privind obtinerea a peste 30 de credite cu acte false de cate 10.000 de euro fiecare se afla in derulare de cateva luni la Politia Capitalei. Reteaua care a reusit sa ia zeci de imprumuturi se clatina. Sase persoane, in frunte cu directoarea unei institutii bancare din Bucuresti, au fost arestate, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor si cei de la Cercetari Penale desfasurand in prezent o serie de verificari si la alte banci, de unde se banuieste ca au fost incasate, ilegal, diverse sume de bani.
Potrivit ofiterilor de la Politia Capitalei, ancheta se desfasoara sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Dupa ce in urma cu aproape 2 luni au fost prinsi in flagrant si arestati 3 membri ai aceleiasi grupari, la sfarsitul saptamanii trecute, oamenii legii au extins urmarirea penala cu privire la A. Iancu, in varsta de 52 de ani, din sectorul 1. Barbatul este acuzat de instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Unul dintre complicii sai a fost S. Brandusa, de 32 de ani, din sectorul 5, director la sucursala unei banci importante din Capitala. Si aceasta, dar si subordonata sa, T. Cristina, 29 de ani, din sectorul 1, ofiter de credite, sunt cercetate pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata.
Anchetatorii spun ca in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca, in perioada mai - iulie 2006, Iancu a falsificat mai multe documente pe baza carora au fost obtinute creditele. Indeplinind functia de salariat la o organizatie neguvernamentala apartinand SC "Info Media Press" SRL din Bucuresti, barbatul a falsificat, in numele acesteia, un set de doua stampile, care au fost folosite pentru emiterea de adeverinte de venit si intocmirea de contrac