Pentru admiterea la masterat de anul acesta, universităţile autohtone scot la bătaie o sumedenie de specializări, unele cu denumiri simple şi de înţeles, altele cu denumiri care-i vâră cu Pentru admiterea la masterat de anul acesta, universităţile autohtone scot la bătaie o sumedenie de specializări, unele cu denumiri simple şi de înţeles, altele cu denumiri care-i vâră cu totul în ceaţă pe necunoscători.
Master în metalogenie sau enzimologie aplicată La Facultatea de Geologie a Universităţii din Bucureşti e promovat un master de "Petrologie şi metalogenie", la Facultatea de Matematică şi Informatică a aceleiaşi universităţi - un master în "Calculul stochastic, statistică aplicată şi optimizare", la Facultatea de Chimie - master în "Enzimologie aplicată" sau în "Optimizarea controlului chimico-analitic şi asigurarea calităţii". La Universitatea "Babeş-Bolyai", denumirile specializărilor în care se organizează masterat câştigă şi mai mult în complexitate: la Facultatea de Chimie, master în "Chimie organometalică şi coordinativă aplicată (în limba engleză)", la Facultatea de Geografie, master în "Evaluarea şi gestiunea integrată a resurselor hidroclimatice" sau în "GIS integrat în planning teritorial", la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, un master în "Teologie patristică (în limba maghiară)".
Studii în igiena mentală În alte cazuri, universităţile se străduiesc să soluţioneze, prin specializările de master oferite, o serie de probleme ale României actuale. Că e nevoie de profesionalizarea corpului de secretare o dovedeşte necesitatea existenţei unui master în "Managementul relaţiilor publice şi de secretariat", organizat anul acesta la Facultatea de Administraţie şi Afaceri a Universităţii Bucureşti. Probleme mai sunt şi în alte zone, aşa cum o arată şi oferta ASE-ului, care a găsit de cuviinţă să treacă pe lista de specializări şi "Adminis