făcut poliţie politică, însă cheia controversei se află la fostul şef al CNSAS, Gheorghe Onişoru. Berceanu a mai afirmat că şi Ion Iliescu, în calitate de prim-secretar judeţean la Iaşi, făcut poliţie politică, însă cheia controversei se află la fostul şef al CNSAS, Gheorghe Onişoru. Berceanu a mai afirmat că şi Ion Iliescu, în calitate de prim-secretar judeţean la Iaşi, a făcut poliţie politică.
Actualul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, susţine că, în anul 2000, pe când deţinea portofoliul Industriilor în Cabinetul Isărescu, preşedintele Emil Constantinescu sau serviciile de informaţii "au făcut poliţie politică", secretizându-i dosarul întocmit de fosta Securitate. Berceanu consideră că "singurul lucru de siguranţă naţională este numele de pe copertă", respectiv numele său, şi nu înţelege de ce nu a ştiut de includerea documentului în categoria "siguranţă naţională", în condiţiile în care era membru al CSAT. "Această decizie a fost luată ori de actuala Securitate, de SRI, ori la nivelul celui care conducea organele de tipul ăsta, şi anume preşedintele", a declarat ministrul transporturilor.
"Căutaţi-l pe Onişoru!"
Fostul şef al statului, Emil Constantinescu, afirmă că ministrul democrat creează "o diversiune" pentru a distrage atenţia opiniei publice de la dosarul lui Traian Băsescu. Emil Constantinescu a explicat că, potrivit art. 20, alin. 6 din Legea 187/1999 ("Legea Ticu"), clasificarea dosarelor ca fiind de siguranţă naţională nu o făcea CSAT, ci conducerile CNSAS şi SRI. "Să răspundă în faţa legii aceşti ticăloşi care au mascat dosarele! Căutaţi-l pe Onişoru!", ne-a declarat Constantinescu. El a arătat că CNSAS şi SRI se adresau CSAT numai în caz de divergenţă asupra oportunităţii secretizării unor asemenea documente. Emil Constantinescu ne-a mai declarat că nu-şi aminteşte ca Gheorghe Onişoru să fi cerut arbitrajul CS