(Foto: Ziua de Cluj)
Potrivit rezultatelor, BT conduce in cinci sectiuni (bancomate, clienti, carduri, depozite, comunicare), principala ei contracandidata pe plan local, Banca Comerciala Romana (BCR), s-a impus la creditele acordate si la investitii, iar cealalta pretendenta la podium, Banca Romana pentru Dezvoltare - Groupe Societe Generale (BRD-GSG) s-a clasat pe primul loc in privinta unitatilor detinute.
Topul final ZIUA de Cluj a fost realizat in urma cumularii punctelor obtinute in cele opt sectiuni. Prezentam primele cinci banci clasate la fiecare sectiune si clasamentul final.
Retea de unitati
BRD dispune, in judetul Cluj, de cele mai multe sedii, 33. Unul dintre ele il reprezinta cel sucursalei, iar 32 sunt agentii, majoritatea plasate in mediul urban. Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) se afla pe pozitia urmatoare, cu 32 de sedii, dintre care 32 de agentii, 20 dintre ele situate, dat fiind specificul de banca “populara”, in comune si sate.
Locul trei este acontat de BT, care are 30 de sedii, inclusiv cel central. “Banca are, in acest judet, 10% din numarul total al entitatilor sale operationale. BT a deschis 8 unitati in Cluj, in acest an, ceea ce subliniaza faptul ca intarirea prezentei noastre in zona este o prioritate.
Datorita semnificatiei pe care aceasta zona o are pentru banca, in 23 august a fost inaugurata Agentia Calea Motilor, unitatea bancii cu numarul 300”, a mentionat Laura Petrehus, PR officer BT. In clasament, urmeaza, la mare distanta, Raiffeisen Bank cu 9 sedii, Carpatica - 8 sedii si BancPost - 6 sedii.
Pentru ING, am calculat, de asemenea, 6 sedii, tinand cont de cele cinci “sedii cu autoservire”, unde clientul poate sa execute de unul singur toate operatiunile necesare. Romexterra si OTP de