că mai mult ocupă degeaba spaţii pe rafturi sau în depozite.Ion Iliescu, Adrian Năstase, Petre Roman, Valeriu Stoica, Virgil Măgureanu, Cozmin Guşă. Ce ar putea avea în comun politicienii că mai mult ocupă degeaba spaţii pe rafturi sau în depozite.
Ion Iliescu, Adrian Năstase, Petre Roman, Valeriu Stoica, Virgil Măgureanu, Cozmin Guşă. Ce ar putea avea în comun politicienii menţionaţi? Fiecare a scris cel puţin o carte. Poate un alt lucru comun este şi faptul că niciunul dintre ei nu se bucură de simpatia cititorilor ieşeni. Cărţile politicienilor-scriitori, unele tipărite pe hârtie de foarte bună calitate, sfârşesc prin a fi retrase după un timp. Aşezate pe primele rafturi, cărţile urmează acelaşi traseu: sunt mutate periodic tot mai în spate, sfârşind prin a fi reaşezate în cutii şi expediate editurilor sau chiar autorilor.
Una dintre cărţile care au făcut ceva vâlvă în urmă cu un an este volumul "Marele şoc din finalul unui secol scurt". Cartea cuprinde un dialog amplu între Ion Iliescu şi Vladimir Tismăneanu. şefii Librăriei Humanitas "Eugene Ionesco" din Iaşi spun că au vândut doar câteva exemplare datorită prestigiului de care se bucură Tismăneanu. Cartea lui Adrian Năstase intitulată "De la Karl Marx la Coca-Cola" a fost dusă de pe rafturi înapoi în depozit. În ultimul an, un singur exemplar al cărţii menţionate a fost vândut la librăriile Humanitas din Iaşi. Librarii ar putea spune: "…e bine şi aşa". Aceasta pentru că niciun cititor nu a cumpărat măcar un exemplar din cărţile politicienilor-scriitori Virgil Măgureanu şi Cozmin Guşă. "Luna aceasta nu am reuşit să vindem nici măcar o carte scrisă de domnul Iliescu", a declarat librarul Iulian Petruşcă, de la Casa Cărţii.
Nici măcar activiştii de partid nu citesc operele liderilor
Aflaţi în vogă în urmă cu câţiva ani, Petre Roman şi Ion Iliescu erau asaltaţi de admiratori, iar c