DOCUMENT Numele lui Henri Prost, avand in vedere misiunile sale, care interesau din punct de vedere financiar Romania, apare episodic in documentele din epoca ale Securitatii.
La fel, in cartea Destinul Romaniei, editata recent de Editura Compania, Henri Prost evita sa etaleze nume ale celor cu care s-a aflat in contact si sa comenteze actiunile lor. Volumul aparuse la doar trei-patru ani de la petrecerea faptelor si eventualele lui divulgari ar fi pus in pericol persoane inca in viata, aflate in libertate sau in puscarii. Acum, la aproape sase decenii de la consumarea evenimentelor, asemenea reticente nu-si mai au locul.
In vederea depistarii si penetrarii asa-zisului "serviciu informativ francez", Securitatea si-a propus sa lucreze pe patru linii distincte: militara, politica, economica si sociala. Prin forta imprejurarilor, Henri Serge Parisot si adjunctul acestuia, Paul Eug"ne Regnier, atasat militar II, au ramas in prim-planul atentiei. Propaganda comunista abuza de cuvintele "razboi" si "atatatori la razboi", se crease o adevarata psihoza si Securitatea considera atasatii militari factorii cei mai primejdiosi din reprezentantele diplomatice occidentale. Curand, celor doi li s-a alaturat atasatul comercial, Marcel Cordonnier.
Cu tinicheaua agatata de coada Radu Herbay, alias Herescu, insista sa-l plaseze in anturajele unor dame, toate in serviciul Securitatii. De asemenea, prin Herescu, lui Parisot i se plasau materiale de dezinformare. Agenta cu numele de cod HF 4 s-a dovedit a fi Florence Bastaki, propria sa secretara, care i-a si sustras agenda cu insemnari din 1948. Iar Florica Andreescu era dirijata, nici mai mult si nici mai putin, decat sa sustraga cheia de la fisetul lui L...on Lamy, functionar la biroul lui Parisot. Dupa stiinta Yvonnei Weiss, Securitatea reusise sa recruteze pana si doua frantuzoaice, Claude Mousarde si Madeleine Chaf