Palatul de Justitie din Bucuresti va reintra, incepand de astazi, in circuitul instantelor romanesti, odata cu finalizarea lucrarilor de consolidare si restaurare a cladirii. Aici isi vor avea sediul, de acum incolo, Curtea de Apel Bucuresti si Judecatoria Sectorului 5.
Renovarea Palatului de Justitie, o bijuterie arhitectonica, proiectata la sfarsitul secolului al XIX-lea de arhitectul Tribunalului din Paris si al Palatului de Justitie din Bruxelles, a inceput in urma cu trei ani. Lucrarile au vizat atat consolidarea cladirii, curatarea peretilor de ciuperci si bacterii care afectau dosarele din arhive, dar si restaurarea integrala a interiorului si exteriorului. Pentru prima data de la inaugurarea din 1895, salile edificiului vor purta numele unor reputati magistrati, avocati si profesori de Drept. (Miruna Pasa) Palatul de Justitie din Bucuresti va reintra, incepand de astazi, in circuitul instantelor romanesti, odata cu finalizarea lucrarilor de consolidare si restaurare a cladirii. Aici isi vor avea sediul, de acum incolo, Curtea de Apel Bucuresti si Judecatoria Sectorului 5.
Renovarea Palatului de Justitie, o bijuterie arhitectonica, proiectata la sfarsitul secolului al XIX-lea de arhitectul Tribunalului din Paris si al Palatului de Justitie din Bruxelles, a inceput in urma cu trei ani. Lucrarile au vizat atat consolidarea cladirii, curatarea peretilor de ciuperci si bacterii care afectau dosarele din arhive, dar si restaurarea integrala a interiorului si exteriorului. Pentru prima data de la inaugurarea din 1895, salile edificiului vor purta numele unor reputati magistrati, avocati si profesori de Drept. (Miruna Pasa)