Aceasta fotografie, al carei autor este Alexandru Antoniu, poate starni uimire. Exact pe locul considerat de istorici pe baza de documente ca fiind "drumul catre Craiova" si, implicit, unul dintre cele mai vechi din Bucuresti, in preajma inceputului secolului al XX-lea pasteau turme de vite.
Marturisesc ca l-am cautat cu nerabdare si curiozitate pe harta - desigur pe o harta contemporana cu aceasta imagine, cea cunoscuta sub numele de "Harta Sfintescu". Este o harta detaliata, in care sunt mentionate si proprietatile particulare, si proprietatile de stat. Ei bine, nu am reusit sa depistez acest camp enorm de pe Dealul Spirii, din dreptul Manastirii Antim. Figurau fabrica de bere a lui Marinescu Bragadiru, Antrepozitele Comunale, cartierul cu strazile in panta numite Arionoaiei, Minotaurului etc. Toate imprejurimile care, teoretic, trebuia sa coincida cu pozitia geografica a acestui camp erau "ocupate". Cum nu putea fi vorba de o "fotografie trucata", singura explicatie logica ar fi ca reprezinta o alta "epoca", aproximativ anii dintre razboiul pentru neatarnare si proclamarea regatului, deci anii copilariei lui Al. Antoniu.
Din respect pentru Antoniu nu voi folosi niciun calificativ pentru "opera" sa. Aceasta fotografie, al carei autor este Alexandru Antoniu, poate starni uimire. Exact pe locul considerat de istorici pe baza de documente ca fiind "drumul catre Craiova" si, implicit, unul dintre cele mai vechi din Bucuresti, in preajma inceputului secolului al XX-lea pasteau turme de vite.
Marturisesc ca l-am cautat cu nerabdare si curiozitate pe harta - desigur pe o harta contemporana cu aceasta imagine, cea cunoscuta sub numele de "Harta Sfintescu". Este o harta detaliata, in care sunt mentionate si proprietatile particulare, si proprietatile de stat. Ei bine, nu am reusit sa depistez acest camp enorm de pe Dealul Spirii, din dreptul Manastirii Ant