(Foto: Ziua de Cluj)
Exista, insa, si sansa ca toate nemultumirile sa ia sfarsit, in functie de un nou proiect de HCL, pe care trebuie sa-l intocmeasca arhitectii Primariei.
Sedinta de Consiliu Local (CL) din 29 august a aratat ca modul in care se pot construi locuinte colective mici nu este definitivat.
Daca sedinta din 21 iulie a bagat spaima in unii oameni de afaceri ca nu mai pot face profit maxim cu ajutorul locuintelor colective mici de sase apartamente, referatul pentru modificarea HCL 576 inaintat CL de catre Directiei de Urbanism aduce reglementari favorabile samsarilor de blocuri.
Mai ales ca modificarea hotararii din 21 iulie a fost aprobata de consilierii locali, avand caracter tranzitoriu. Dar ce contine noua hotarare introdusa in sedinta CL la capitolul diverse? Aceasta defineste notiunea de locuinte colective mici in zonele din oras marcate pe hartile de specialitate cu simbolul L3c, denumite zone de extindere a intravilanului.
Pe suprafata acestor unitati teritoriale (vezi imaginile alaturate), conform propunerii Directiei de Urbanism se pastreaza numarul de sase apartamente.
Reamintim ca numarul apartamentelor din locuintele colective mici s-a redus, pentru restul orasului, din data de 21 iulie, la doar trei apartamente, ca urmare a propunerii consilierilor locali liberali, tocmai pentru ca proprietarii din zonele de case sa nu se trezeasca cu blocuri in curte.
Numarul de maxim trei familii intr-un imobil alaturat unei case este acceptabil pentru proprietarul acesteia, care si-a platit cu bani grei intimitatea. Deoarece construirea de blocuri langa case este interzisa, locuintele colective mici cu sase apartamente le dadeau sansa micilor intreprinzatori sa primeasca autorizatie de construire in astfel de zone,