Pentru a nu fi vitregiţi de anumite drepturi, precum serviciile medicale gratuite sau indemnizaţiile de pensie din sistemul de stat, angajaţii trebuie să stea cu ochii pe angajatori. Deşi majoritatea patronilor sau administratorilor îşi asigură muncitorii că sumele reţinute lunar din salariu pentru plata cotizaţiilor sunt depuse în conturile statului, nu toţi se ţin de cuvânt. Salariaţii se trezesc la realitate de obicei când au probleme de sănătate şi nu pot beneficia de medicamente gratuite sau compensate, ca să nu mai vorbim de servicii spitaliceşti.
Pentru a verifica dacă angajatorul este un bun platnic, el trebuie să se adreseze instituţiilor care gestionează aceste fonduri: Casa Judeţeană de Pensii, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov.
Pentru a intra în posesia informaţiilor, salariaţii trebuie să depună o cerere către instituţiile amintite. Spre exemplu, cererea către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) se depune la sediul de pe Bulevardul Vlahuţă, din incinta ITC, mai exact la Serviciul Stagii Cotizaţii.
Camelia Bugnar (foto), directorul executiv al CJP, a declarat că cererea va soluţionată pe loc, adică solicitantul va obţine informaţiile dorite despre stagiile de cotizare în momentul depunerii cererii. Pentru a nu fi vitregiţi de anumite drepturi, precum serviciile medicale gratuite sau indemnizaţiile de pensie din sistemul de stat, angajaţii trebuie să stea cu ochii pe angajatori. Deşi majoritatea patronilor sau administratorilor îşi asigură muncitorii că sumele reţinute lunar din salariu pentru plata cotizaţiilor sunt depuse în conturile statului, nu toţi se ţin de cuvânt. Salariaţii se trezesc la realitate de obicei când au probleme de sănătate şi nu pot beneficia de medicamente gratuite sau compensate, ca să nu mai vorbim de servicii spitaliceşti.
Pentru a verifica d